SSC General Science Suggestion 2020 All board (MCQ Part)

 SSC General Science Suggestion 2020 All board (MCQ Part)- SSC Suggestion 2020– Dear SSC Students, We know that your exam is going to start 01 February, 2020. We have made a super suggestion for you on General Science subject for all board students. You can collect it from here. This suggestion can help you a lot. Please read all question carefully. You may also like SSC All subject Suggestion from here just Click here  SSC Suggestion 2020.

SSC General Science Suggestion 2020 All board (MCQ Part)

Question Number 1-10

  1. What is the meaning of organic matter?
    A) Limphōsā’iṭa
    B) Si’uṭrōphila
    C) Monochrome
    D) Serum Yuri
    Correct Answer: (D)
  2. It is necessary to be in the list of balanced foods –
    j. Food for body formation
    II. Food National Food
    III. Heat & energy supplier food
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) i, II O III
    Correct Answer: (b)
  3. What percentage of earth is covered by water?
    a) 80 part
    B) 75 part
    C) 65 part
    D) 60 part
    Correct Answer: (b)
  4. Both humans and ginigipa both are breastfeeding animals. Inactive in the body of human beings, active members in the body of the ginigipigēra –
    E. Sikāma
    II. Dicks
    III. Foot
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    d) E, II O III
    Correct Answer: (a)
  5. What is the point of lapel?
    a) Struggle for existence
    B) Earned feature follows
    C) Run win
    D) Natural selection
    Correct Answer: (b)
  6. Which of the following is the name of nucleus?
    a) Fungus
    B) Back to the back
    C) Prōṭōjōẏā
    D) Multi-organism creature
    Correct Answer: (b)
  7. Which one is the name of Asbhā?
    a) 19-24
    B) More than 25
    C) 20-25
    D) More than 30
    Correct Answer: (b)
  8. How many years did the Ramsar convention signed agreement in Bangladesh?
    a) 1997
    B) 1998
    C) 1982
    D) 1973
    Correct Answer: (D)
  9. What is the symptoms of mental depression and fatigue?
    a) Ribōphlyābhina
    B) What
    C) Piriḍaksina
    D) Kōbālāmina
    Correct Answer: (b)
  10. What happens when adding ammonia to water?
    a) H H H H H
    B) Nh3
    C) NH4
    D) Chi Chi
    Correct Answer:

Question Number 11 to 15 (Keep Reading)

  1. Balanced Foods of the body –
    E. Meets the demand of calories
    II. Maintain the growth of cells
    III. Disease-prevents
    which one of the following is correct?
    a) I
    B) ii
    C) i ও ii
    D) E, II O III
    Correct Answer: (D)
  2. Where does the earth water enter into water?
    a) Atmosphere
    B) Pond
    C) In the river
    D) Puddles
    Correct Answer: (a)
  3. What is the first time International River Convention was held?
    a )1961
    B) 1966
    C) 1971
    D) 1973
    Correct Answer: (b)
  4. The common creature of limi’ulāsa is –
    E. Stay in deputy
    II. Xy for men
    III. In Case of wife xx
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (D)
  5. What happened in the city of Fukushima, Japan?
    a) In 2010
    B) In 2012
    C) In 2011
    D) In 2009
    Correct Answer:

Question Number 16 to 25

  1. Which of the following does not have a specific size?
    a) Red Kanika
    B) White Kanika
    C) Platelet
    D) Heart
    Correct Answer: (b)
  2. Who invented the blood?
    a) Michael in
    B) Thomas Hunt.
    C) Carl land
    D) Wa Fleming
    Correct Answer:
  3. What is the oxygen of the blood?
    a) As who hemoglobin
    B) As hemoglobin
    C) As oxide mirror
    D) Biker Bot as an
    Correct Answer: (b)
  4. Phosphorus plays an important role in the body –
    E. Nuclear Acid, making nuclear protein
    II. In Power Production by sugar pak
    III. Hemoglobin in making
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (a)
  5. What is the process of separating hard material from a mix of liquid and hard matter?
    a) Big
    B) Partial sheet
    C) Boiling
    D) Filtration
    Correct Answer: (D)
  6. What is better than the rivers of rivers, to dwell in the waters of the river?
    a) Red letter
    B) Blue alphabet
    C) Yellow alphabet
    D) Colorless
    Correct Answer: (D)
  7. Which of the following is two divided Niloy?
    a) In fish
    B) Byāṅgē
    C) In Bird
    D) Reptiles
    Correct Answer: (D)
  8. Blood cells exist –
    E. Blood juice
    II. In pla deposit
    III. At Serum
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (a)
  9. Which country is impossible without the development of Agriculture?
    a) Eating
    B) Walk
    C) Development
    D) Import
    Correct Answer:
  10. Which one is present in Rangamati?
    a) Star CH
    B) Glucose
    C) Succoth
    D) Cellular
    Correct Answer: (a)

Question Number 26 – 30

  1. Source Containing 90 % of water –
    E. Sea
    II. Its water is ineligible to drink
    iii. Saline water
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (D)
  2. Usually the heart comes through the veins from different parts of the body?
    a) Antioxidants blood
    B) Nitrogen blood
    C) Calcium-Rich blood
    D) Carbon dioxide blood
    Correct Answer: (D)
  3. What is the amount of fat in fish, meat and eggs?
    a) 10-30 percent
    B) 10-40 percent
    C) 70-80 percent
    D) 70-90 percent
    Correct Answer: (b)
  4. Blood transport containing carbon dioxide –
    a) Pulmonary
    B) Pulmonary artery
    C) Array
    D) Left ventilator
    Correct Answer: (b)
  5. What does our body grow?
    a) Protein                                                                                                                                                 B) Affection
    C) Vitamin-b
    D) Vitamin-D
    Correct Answer: (a)

And Last Part Question Number (31 to 35)

  1. What is the meaning of the word ‘DUB’?                                                                                                 A) Attribute dialog
    B) Coventry dialysis
    C) Attribute limit
    D) Coventry dialysis
    Correct Answer: (b)
  2. Human body cells and reproduction cells –
    E. Deputy
    II. Yes plot
    III. Palipla
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (a)
  3. To stay well, it is necessary to accept daily protein National Food –
    a) 50 grams
    B) 10 grams
    C) 100 grams
    D) 80 grams
    Correct Answer:

Read the excitement and answer the two questions:
A Body Lotion bought from the 9th class student Arif Bazar was made in his sister’s skin to put her two-Year-old sister. But if you use arif, it’s not a problem.
34. What is the ph of the body loan compared to the ph of Arif’s sister?
a) Less
B) More
C) Similar
D) Infinite
Correct Answer: (a)

  1. The reason for the skin of Arif’s sister is not the reason for the skin –
    E. Arif’s skin is somewhat acidic
    II. Arif’s skin ph more than 10
    III. The skin of Arif’s sister’s skin is close to PH 7
    which one of the following is correct?
    a) i ও ii
    B) I and III
    C) II O III
    D) E, II O III
    Correct Answer: (b)

In Conclusion

At the end of the post we the BD Exam Help says that if you have any problem in your any subject please inform us that. We shall solve your all problem as soon as possible. Keep with us we will publish here your SSC All subject sure common suggestion soon. And we also will publish SSC Exam Result 2020 After publish Education Board . All Subject Suggestion Here  SSC Suggestion 2020.

Updated: January 4, 2020 — 2:10 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *